دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
زهرا راستی، عضو شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران

حوزه/ عضو شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه خواهران گفت: باید معارف دینی که در حوزه آموزش داده می‌شود، توسط حلقه‌های میانی به سبک زندگی تبدیل شود و به بطن زندگی مردم نفوذ پیدا کند و برترین سربازان این عرصه طلاب و جوانانی هستند که وارد حوزه علمیه می‌شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، زهرا راستی، عضو شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران، در آیین مشترک آغاز سال تحصیلی جدید حوزه‌های علمیه خواهران و جامعه الزهرا (س) که امروز در مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران برگزار شد، با تبریک بهار علم آموزی و ماه ربیع‌الاول و با بیان اینکه امام علی (ع) در حکمت ۱۴۷ بیانات گوهر باری را درباره علم، علم آموزی و ویژگی‌های طالب علم بیان می‌کنند، ادامه داد: امام علی (ع) خطاب به کمیل می‌فرماید با ظرفیت‌ترین قلوب بهترین قلب‌ها است و در این سینه علم فراوانی است که ای کاش حاملانی برای درک و دریافت آن وجود داشت.

وی بیان کرد: امام علی (ع) چهار گروه را معرفی می‌کند که شایستگی به دست آوردن این علم را ندارند: دسته اول کسانی که باهوش هستند اما امین نیستند، گروه دوم کسانی هستند که بصیرتی به شکل‌های گوناگون حق ندارند و با اولین شبهه‌ای که با آن مواجه می‌شوند شک و تردید به قلب شان وارد می‌شود و دو گروه دیگر کسانی هستند که به دنبال ثروت و لذت هستند.

عضو شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران ادامه داد: امام علی (ع) گروه پنجمی را معرفی می‌کند که بینات و حجت‌های الهی را می‌گیرند و به کسانی مثل خودشان به امانت می‌سپارند وعلم حقیقت بصیرت را برای آن‌ها می‌آورد آنچه دیگران سخت می‌دانند این‌ها به نرمی و راحتی با آن برخورد می‌کنند.

وی اظهار کرد: ویژگی‌هایی که از این روایت به دست می‌آید برخی از مواردی مانند با ظرفیت بودن است؛ طالب علم باید ظرفیت خود را بالا ببرد و احاطه به آن علم داشته باشد، میزان و معیار، وسعت دید و بصیرت، مصونیت در برابر شبه‌ها داشته باشد و در مقابل مسئولیت‌ها بی‌قرار و خستگی ناپذیر باشد و تلاش مستمر داشته باشد.

وی با بیان اینکه حضرت علی (ع) می‌فرماید تعداد این افراد کم است اما بالاترین قدر و منزلت را در پیشگاه الهی دارند، تصریح کرد: برخی معتقد هستند این روایت به اولیای الهی اختصاص دارد اما ما می‌توانیم ویژگی‌های طالب علم، موانع طلب علم و اهداف آموزش و تحصیل را از این روایت به دست آوریم.

راستی با اشاره به اینکه امروز جامعه اسلامی و دینی ما با مشکلات زیادی در سطح ملی و بین‌المللی روبه‌رو است، اضافه کرد: انکار بسیاری از ضروریات دینی، گرایش‌ها متعدد فکری، فرهنگی و سیاسی که در جامعه عرضه می‌شود و به فکر مردم وارد می‌شود، گسست فرهنگی که در جامعه شاهد هستیم، تبلیغات سویی که بی وقفه و مداومی که ازطرف همه قبیله کفر که دست به دست هم دادند و علیه این انقلاب و نظام وارد می‌کنند از جمله آن ها است.

عضو شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران اظهار کرد: انبیا الهی آمدند بر محور توحید و بر محور کلمه لا اله الا الله رستگاری را برای جامعه به ارمغان بیاورند، اظهار کرد: در همه دوران زندگانی ائمه اطهار (ع) این خط جهاد و مبارزه برای کلمه توحید مشاهده می‌شود.

وی گفت: تبیین اسلام ناب، تفسیر صحیح قرآن، ارائه تصویر روشن از معرفت اسلامی، تبیین مسئله ولایت و حاکمیت دینی و حاکمیت سیاسی در جامعه اسلامی و تلاش مستمر برای تشکیل حکومت اسلامی از جمله اهداف ائمه (ع) بود.

راستی ادامه داد: انقلاب‌ اسلامی ما نیز برای اساس این اهداف شکل گرفت و امام خمینی (ره) گفتند انقلاب ما انفجار نور بود. کانون این نور الهی حوزه‌های علمیه هستند و حوزه‌های علمیه به عنوان سربازان این نظام هستند و باید تلاش خستگی ناپذیر خو را در جهت اهداف این نظام و انقلاب مصروف بدارند.

وی با تأکید بر اینکه این خط جهاد و مبارزه باید توسط حوزه‌های علمیه ادامه پیدا کند؛ بیان کرد: جهاد یک روش در زندگی نیست بلکه همه زندگی ما است و در این جهاد و تلاش همه جانبه که خود زندگی و متن زندگی طلاب است باید به دنبال فراهم کردن زمینه‌های تحقق حکومت امام زمان (عج) باشیم.

عضو شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران با تأکید بر اینکه این جهاد وظیفه اول و ذاتی حوزویان است و خواهران حوزوی در این زمینه وظیفه خطیری دارند، عنوان کرد: در فتنه اخیر از احکامی که درباره زنان وجود دارد استفاده کردند و موضوع زنان مورد فتنه قرار دادند به همین خاطر اولین کسانی که وظیفه دارند این عرصه را از تعلیم دین پر کنند خود خواهران هستند.

وی با بیان اینکه این امر با مجهز شدن به دو بال علم و تقوا امکان پذیر است، ادامه داد: علم به آن سرعت و ایمان به آن جهت می‌دهد. با تذهیب نفس و طی نمودن عرصه‌های علمی در این جهت به آنچه به سربازی در این راه نیاز است مجهز شویم.

راستی یادآور شد: باید معارف دینی که در حوزه آموزش داده می‌شود توسط حلقه‌های میانی به سبک زندگی تبدیل شود و به بطن زندگی مردم نفوذ پیدا کند و برترین سربازان این عرصه طلاب و جوانانی هستند که وارد حوزه علمیه می‌شوند.

عضو شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران خطاب به طلاب و اساتید و مدیران گفت: برای  عمل به وظیفه نباید منتظر شویم که زمینه فراهم شود بلکه  باید با تاثی از حضرت زهرا (س) و حضرت زینب (س) و با تلاش خستگی ناپذیری انجام داد اگر چه سخت است اما این وعده الهی است.

۶۲/۳۱۳

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha